Przepis zapożyczony od mojej szkolnej koleżanki. Ale zapiekanka smaczna więc zachowuję sobie...może jeszcze kiedyś najdzie mnie ochota na nią:-)
Produkty:
- opakowanie makaronu razowego
- puszka tuńczyka w oleju
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 20g żółtego tartego sera
- sól
- pieprz
- pieczarki
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy tak jak na opakowaniu napisano. Pieczarki myjemy i drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy z oleju. W naczyniu do zapiekania układamy warstwowo lub mieszamy ze sobą wcześniej: makaron,pieczarki, tuńczyka, szpinak - nie musimy rozmrażać szpinaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Przed samym końcem zapiekania posypujemy tartym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz