wtorek, 3 lipca 2012

Ciasto biszkoptowe z truskawkami




Produkty:
-gotowy spód do biszkoptu
-śmietana 36% do deserów - 500ml
-cukier puder
-aromat waniliowy lub cytrynowy
-truskawki - 500g

Sposób przygotowania:

Spód do biszkoptu przekrajamy na połowę i delikatnie nasączamy herbatą. W tym czasie przygotowujemy nadzienie: truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i kroimy na plasterki. Owoce wkładamy do salaterki i posypujemy cukrem. Odstawiamy. W tym czasie ubijamy śmietaną z cukrem pudrem i odrobiną aromatu waniliowego.
Dolny biszkopt pokrywamy bitą śmietaną,nakładamy truskawki, a następnie przykrywamy drugim blatem ciasta. Wierzch i boki ciasta pokrywamy pozostałym kremem. Na wierzch układamy pozostałe truskawki. Przed podaniem schładzamy przynajmniej 4 godziny.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz