piątek, 20 lipca 2012

Ciasto bananowe


Składniki:

-2/3 szklanki cukru
-1/4 kostki margaryny
-2 jaja
-1 szklanka rozgniecionych bananów
-1/4 szklanki wody
-1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
-1 łyżeczka sody oczyszczonej
-1/2 łyżeczki soli
-1/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Miksujemy razem cukier z margaryną lub masłem aż masa będzie gładka i kremowa. Stale mieszając dodajemy jajka, wodę i banany. Całość miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, sodę, sól i proszek do pieczenia i miksujemy ale tylko do momentu aż cała masa będzie wilgotna. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy( keksówki o wymiarach 22x12x7,5) . Piec w temperaturze 175 stopni przez 60 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz