sobota, 7 lipca 2012

Krakersiak



Produkty:
- 0,5 litra mleka
- cukier
- mąka tortowa
- mąka ziemniaczana
- 1,5 kostki margaryny
- woda
- kakao
- szklanka cukru
- 4 paczki krakersów




Sposób przygotowania:

MASA BUDYNIOWA:
0,5 litra mleka wlać do garnka,wsypać 3-4 łyżki cukru, 2 łyżki mąki tortowej,2 łyżki mąki ziemniaczanej,włożyć do tego kostkę margaryny i ciągle mieszając zagotować na wolnym ogniu ( musi powstać jednolita masa budyniowa). Następnie przygotowujemy polewę.

POLEWA:
Z 4 łyżek wody ,1/2 szklanki cukru,1/2 kostki margaryny i 4 łyżek kakao przygotowujemy polewę. Wszystkie te składniki mieszamy na wolnym ogniu aż do uzyskania płynnej czekolady.

Przygotowanie ciasta:
 Na blaszce układamy krakersy ,na nie warstwę budyniową i tak na przemian. Wierzch ciasta polewamy polewą. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia na ok.1,5 h.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz