Przepis wynaleziony w internecie już nawet nie pamiętam gdzie i kiedy, a nie dawno odnaleziony gdzieś w moich notatkach i wykonany ponownie:-)
Składniki:
- szynka gotowana wędzona - 20 plastrów
- ser żółty - 10dkg
- ogóki konserwowe - 2 sztuki
- marchewka - 1 sztuka
- kukurydza konserwowa - 5 łyżek
- por posiekany - 2 łyżki
- majonez - 3 łyżki
- musztarda - 1 łyżka
- drobno posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
- sól,pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Marchewkę oskrobać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do niewielkiej ilości wrzątku i gotować ok. 3 minuty. Kiedy marchew będzie miękka dodajemy pokrojonego w cieniutkie półplasterki pora,nie gotujemy tylko po kilku sekundach należy odcedzić marchew i pora a następnie pozostawić do wystygnięcia. Ogórki i ser kroimy w drobną kosteczkę.Wszystkie warzywa i ser wsypujemy do miseczki,dodajemy majonez, musztardę, zieleninę i doprawiamy do smaku.
Plasterki szynki zwijamy w rożki i małą łyżeczką nakładamy farsz. Przed podaniem schłodzić. Jeżeli plastry szynki są bardzo duże można je przeciąć na pół i z tych połówek zwijać mniejsze rożki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz