niedziela, 22 lipca 2012
Tarta jabłkowa o smaku cytrynowym
Przepis zaczerpnięty ze strony mojegotowanie.pl. Niestety nie kojarzę czyjego był autorstwa.
Składniki:
-300g mąki
-200g masła
-100g cukru pudru
-1 jajko
-słoik jabłek prażonych
-kisiel cytrynowy
-2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto czyli mąką,masło,cukier puder i jajko zagnieść. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok.1- 1,5 cm. Następnie wyłożyć nim formę na tartę, a resztę ciasta odłożyć. Jabłka wrzucić do garnka z cukrem i kiślem aż się zagotuje. Na ciasto wyłożyć jabłka a z reszty ciasta wyciąć paski i przekładać nimi tartę. Piec przez 30 minut w temperaturze 160 stopni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz