piątek, 20 lipca 2012
Zapiekane bułeczki
Składniki:
- zwykłe bułki - 6 sztuk
- pieczarki -500g
- cebula - 1 duża lub 2 małe
- ser żółty plasterkowny
- olej
Sposób przygotowania:
Pieczarki kroimy w kostkę,cebulę również. Na patelnię wylewamy odrobinę oleju, wsypujemy pieczarki i cebulę i tuszymy pod przykryciem na małym ogniu. W tym czasie przygotowujemy bułeczki. Przekrajamy je na pół i wydłubujemy z nich miękki środek. Wkładamy przygotowany farsz( tak żeby delikatnie wystawał ponad bułeczkę) na wierzch kładziemy ser żółty . Następnie wkładamy tak przygotowane bułeczki do nagrzanego piekarnika ( temp.160 stopni). Bułeczki są gotowe gdy ser się rozpuści.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz