poniedziałek, 1 października 2012
Ziemniaczane Wafle
Potrawa bardzo łatwa i prosta w przygotowaniu. Może służyć jako urozmaicenie dania obiadowego zamiast zwykłych klasycznych ziemniaków bądź sama w sobie stanowić danie.
Składniki:
1 opakowanie wafli
2 parówki
1,5 - 2 kg ziemniaków
masło
sól
koperek lub natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać , umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu do ziemniaków dodać masło i koperek bądź natkę pietruszki. Wszystko wymieszać. Gorące ziemniaki układać na waflach ( 2 bądź 3 warstwy - według uznania). Na ostatnią warstwę ziemniaków układamy parówki. Wszystko zawijamy w roladę. Podawać gorące lub po odsmażeniu na patelni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz