poniedziałek, 1 października 2012

Ziemniaczane Wafle


Potrawa bardzo łatwa i prosta w przygotowaniu. Może służyć jako urozmaicenie dania obiadowego zamiast zwykłych klasycznych ziemniaków bądź sama w sobie stanowić danie.

Składniki:

1 opakowanie wafli
2 parówki
1,5 - 2 kg ziemniaków
masło
sól
koperek lub natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obrać , umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu do ziemniaków dodać masło i koperek bądź natkę pietruszki. Wszystko wymieszać. Gorące ziemniaki układać na waflach ( 2 bądź 3 warstwy - według uznania). Na ostatnią warstwę ziemniaków układamy parówki. Wszystko zawijamy w roladę. Podawać gorące lub po odsmażeniu na patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz