niedziela, 7 października 2012

Bananowe Babeczki



Składniki:
280 g mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
2 duże banany ( 450 g)
90 g brązowego cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 duże jajko lekko ubite
50 ml mleka
75 g masła roztopionego i przestygniętego
 50 g kropelek czekoladowych lub grubo poszatkowanej czekolady ( gorzkiej)



Sposób przygotowania:

Razem wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Wsypać czekoladowe kropelki i wymieszać. W osobnej misce rozgnieść widelcem obrane banany. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, mleko i roztopione masło. Wymieszać aż składniki dobrze się połączą.
Wlać mokre składniki do suchych i krótko wymieszać - do zwilgotnienia składników.
Ciasto przełożyć do formy na babeczki. Piec 20 minut w temperaturze 160 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz