sobota, 13 października 2012

Babeczki owsiane



Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki cukru brązowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczki wiórków kokosowych
1 szklanka żurawiny
1 jajko
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/4 szklanki oleju


Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Suche składniki wymieszaj w misce. W drugiej misce lekko roztrzep jajko, a następnie połącz z jogurtem i olejem. Składniki suche dodaj do mokrych i dokładnie wymieszaj.
Owoce żurawiny pokrój na połówki, dodaj do masy.
Ciasto nałóż do foremek na babeczki do 3/4 wysokości. Piecz około 20 minut .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz