sobota, 27 października 2012
Ciasteczka a'la OREO
Składniki:
ciasto:
60 dag mąki
20 dag cukru pudru
6 żółtek
4 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki kakao
masa:kostka margaryny
25 dag cukru pudru
25 dag mleka w proszku
olejek migdałowy
polewa:
3 łyżki margaryny
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki kakao
3 łyżki śmietany 30%
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok 1/2 cm i wykrawać okrągłe ciasteczka. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez 20 - 25 minut.
Jajka ubić nad parą z dwiem łyżkami cukru pudru. W osobnej misce utrzeć margarynę z pozostałym cukrem pudrem, następnie po trochu dodawać ubite jajko, mleko w proszku a na końcu olejek.
Rozpuścić margarynę z cukrem i kakao, następnie dodać śietanę i chwilkę podgrzewać. Nie gotować.
Ciasteczka przełożyć masą, posmarować polewą i pospać wiórkami kokosowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz