sobota, 15 września 2012
Mini tarty owocowe
Przepis na 12 sztuk.
Składniki:
Ciasto:
150 g mąki
125 g masła
80 g cukru
2 żółtka
1 łyżka gęstej śmietany
cukier waniliowy
Nadzienie:
1 śmietana 30% - 250 g
1 śmietan fix
1 cukier waniliowy
2 łyżki cukru
Dekoracja: jabłka, śliwki
Przygotowanie:
Mąkę połączyć z cukrem waniliowym, masłem, żółtkami, śmietaną i cukrem. Dobrze wyrobić. Uformować kulkę i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Wyciągamy , wałkujemy i wkładamy ciastem foremki do mini tarty. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym, cukrem i śmietan fixem.
Przekładamy do upieczonych i ostudzonych mini tart. Dekorujemy owocami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz